Losos na citrusech s voňavými bramborami
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůLosos - filety
- 1lžičkaSůl mořská
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusPomeranče
- 2lžíceKapary sterilované
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2hrstiBazalka
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lososa osolíme a opepříme, pokapeme štávou z jednoho citronu a pomeranče, přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše promícháme v míse a necháme asi 10 minut marinovat.
- 2Rybu přendáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou a pečeme 7 až 10 minut. Doba pečení se může zdát krátká, ale losos ještě dojde a zůstane šťavnatý.
- 3Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, promícháme z hořčicí, bazalkou, kapary a štávou z jednoho citronu.
- 4Podáváme s lososem přelitým vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
st 19. 3. 2014
Jednoduché a dobré !
Helena45
čt 3. 4. 2014
Ryby já můžu ve všech podobách, a tohle mne opravdu dostalo. Skutečně vynikající!
Anonymní uživatel
út 27. 1. 2015
Super, kombinace přísad předčila očekávání.