Losos na citrusech s voňavými bramborami

30 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa osolíme a opepříme, pokapeme štávou z jednoho citronu a pomeranče, přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše promícháme v míse a necháme asi 10 minut marinovat.
  • 2
    Rybu přendáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou a pečeme 7 až 10 minut. Doba pečení se může zdát krátká, ale losos ještě dojde a zůstane šťavnatý.
  • 3
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, promícháme z hořčicí, bazalkou, kapary a štávou z jednoho citronu.
  • 4
    Podáváme s lososem přelitým vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
st 19. 3. 2014
Jednoduché a dobré !
Helena45
čt 3. 4. 2014
Ryby já můžu ve všech podobách, a tohle mne opravdu dostalo. Skutečně vynikající!
Anonymní uživatel
út 27. 1. 2015
Super, kombinace přísad předčila očekávání.