Losos na skandinávský způsob

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
946 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs na naložení lososa: Do misky smícháme 75 g cukru, 4 lžíce mořské soli, 4 lžíce nasekaného kopru, sůl, pepř.
  • 2
    Z lososa připravíme 2 řezy, naložíme je do směsi, zabalíme do dvojité fólie, vložíme do velké nádoby, zatížíme a necháme 2 dny v ledničce. Každý den lososa obrátíme.
  • 3
    Hořčičná omáčka s koprem: V míse rozšleháme 3 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce cukru, ocet, žloutek, poté pomalu zašleháváme 150 ml slunečnicového oleje, až vznikne konzistence jako majonéza. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce nasekaného kopru.
  • 4
    Lososa rozbalíme, rybu vyjmeme, osušíme a oddělíme od sebe řezy.
  • 5
    Každý řez nakrájíme šikmo na plátky a maso odřezáváme od kůže. Plátky řežeme silnější než např. u uzeného lososa. Okraj každého obalíme v nasekaném kopru.
  • 6
    Zdobíme snítkami kopru, kousky citronu a podáváme s hořčičnou omáčkou s koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.