Losos s chřestem a mandlovým máslem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůChřest bílý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 800gramůLosos - filety
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůMandle plátky
- 1kusLimetka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, odkrojíme konce a vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 12 minut. Chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
- 2Porce lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji opékáme lososa asi 4 minuty po každé straně.
- 3Rozpustíme máslo, přidáme mandle, lehce je opražíme. Nakonec přidáme kůru a šťávu z omyté limetky, osolíme, opepříme.
- 4Okapaný chřest upravíme na talíře spolu s lososem a pokapeme mandlovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.