Losos s chřestem a mandlovým máslem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, odkrojíme konce a vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 12 minut. Chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
  • 2
    Porce lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji opékáme lososa asi 4 minuty po každé straně.
  • 3
    Rozpustíme máslo, přidáme mandle, lehce je opražíme. Nakonec přidáme kůru a šťávu z omyté limetky, osolíme, opepříme.
  • 4
    Okapaný chřest upravíme na talíře spolu s lososem a pokapeme mandlovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.