Losos s pórkem

35 min.
Čína

Ingredience

    • 2lžíceKečup
    • 450gramůLosos - filety
    • 1lžičkaOcet rýžový
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceCukr krupice
    • 4lžíceOlej kukuřičný
    • 450gramůPórek
    • 1kusChilli paprička
    • 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety z lososa rozložíme na plochou nekovovou mísu. V misce smícháme sójovou omáčku, kečup, rýžový ocet, cukr a prolisovaný česnek. Směsí přelijeme lososa, maso obrátíme a necháme asi 30 minut marinovat.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 10 minut. Pórek vyjmeme na nahřáté talíře. Do woku vlijeme zbylý olej, přidáme porce lososa i s marinádou a opékáme 2 minuty.
  • 3
    Lososa upravíme na pórek a ozdobíme nakrájenými červenými chilli papričkami.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.