Losos se zakysanou smetanou
45 min.
Ingredience
- 350gramůLosos - filety
- 150gramůPórek
- 200gramůCuketa
- 50gramůPaprika červená
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůPaprika žlutá
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůFenykl čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kyselou smetanu tak, že v misce smícháme sladkou smetanu s citronovou šťávou. Očistíme fenykl a pokrájíme nejprve na plátky a pak na kosočtverečky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme rovněž
- 2na proužky a potom na kosočtverečky. Pórek pokrájíme na kolečka. Cukety a pariky pokrájíme na kosočtverečky.
- 3Postavíme na sporák pánev s máslem a pokrájenou zeleninu na něm 5-6 minut, při mírné teplotě, smažíme za občasného míchání vařečkou. Přidáme sůl a pepř. Přilijeme bílé víno a okyselenou smetanu, přivedeme k varu a při mírné teplotě, za občasného zamíchání, vaříme asi 10 minut.
- 4Mezitím rozkrájíme lososa na šikmé a poměrně tlusté kousky, dáme je do zeleninového ragú a při mírné teplotě je 5 minut povaříme. Rybí plátky vyndáme na servírovací mísu a podáváme horké, společně se zeleninovým ragú. Podle chuti lze podávat i s bramborami, uvařenými v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.