Losos terijaki
20 min.

Ingredience
- 700gramůLosos - filety
- 100gramůCibulka jarní
- Marináda
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr krupice
- 10gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
779 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, olivový olej, přidáme česnek, cukr a zázvor. Do marinády dáme plátky lososa a obracíme je. Zakryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat.
- 2Lososa vyndáme z marinády, ale nevyléváme ji. Plátky grilujeme 3-4 minuty z každé strany 7 cm pod horkým grilem. Při obracení je potíráme marinádou. Zdobíme jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.