Lososové jarní závitky
50 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 3lžíceLimetková šťáva
- 2lžícePažitka
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceOmáčka sójová
- Na závitky
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2mililitryOcet rýžový
- 3mililitryLimetková šťáva
- 200mililitrůOlej stolní
- 500gramůLosos - filety
- 4kusyŠalotka
- 1kusMrkev kořen
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaZázvor celý
- 12kusůRýžový papír
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
574 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády.
- 2V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou.
- 3Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky.
- 4Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat.
- 5Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
- 6V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.