Lososové jarní závitky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
574 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády.
  • 2
    V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou.
  • 3
    Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky.
  • 4
    Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat.
  • 5
    Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
  • 6
    V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.