Lososové sushi

35 min.
Japonsko

Ingredience

    • 250gramůRýže Arborio
    • 50mililitrůOcet rýžový
    • 15gramůSůl
    • 15gramůCukr krupice
    • 150gramůLosos - filety
    • 8gramůWasabi pasta
    • 80gramůŘasa Nori
    • 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
941 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň zmírníme a rýži dovaříme zvolna.
  • 2
    Do octa nasypeme cukr, sůl, rozmícháme, necháme rozpustit a přimícháme k vychladlé rýži. Syrové filety z lososa nakrájíme na stejné šiřší proužky. Na pružnou podložku položíme list řasy, na řasu rozprostřeme půlcentimetrovou vrstvu rýže, doprostřed dáme špetku pasty wasabi a celou plochu zakryjeme proužkem lososa. Řasu zavineme pomocí podložky do pevné rolky, nakrájíme na špalíčky a postup opakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.
  • 3
    Sushi upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Lososové sushi
K lososovi se skvěle hodí avokádo, to stačí poskládat na rybu a řasu smotat do rolky. Takto připravené sushi je opravdu výborné!!! Sushi podávám se sojovou omáčkou.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Lososové sushi
Sushi dělat opravdu jen ze speciální rýže na sushi - jinak to není ono!!!!! Je sice trochu dražší, ale výsledek stojí za to😉