Lososový salát s mangem

28 min.
Evropa

Ingredience

    • 700gramůLosos obecný
    • 250gramůChřest zelený
    • 1kusCeler řapíkatý
    • 300gramůSalát hlávkový
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 30mililitrůOlej rostlinný
  • Na zálivku
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Chřest oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme a nakrájíme na kostky, pažitku nakrájíme nadrobno, řapík celeru oloupeme a nakrájíme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Rybu osmažíme na oleji, poté vyjmeme a necháme olej okapat. Chřest zalijeme vroucí vodou, zhruba 2 minuty povaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Na zálivku rozmixujeme mango, přimícháme jogurt, pažitku, hořčici, pepř a ouzo. Vyšleháme hladkou zálivku.
  • 4
    Rybu promícháme s chřestem, celerem a zálivkou. Mísu vyložíme listy salátu, na které navrstvíme lososový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.