Lotrinský čokoládový koláč
45 min.
Ingredience
- 180gramůMandle
- 230gramůČokoláda hořká
- 130gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 5lžicSolamyl
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1šálekKáva Espresso
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hořkomléčnou čokoládu rozlámeme na kousky. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, čokoládu v ní rozpustíme, přidáme máslo, směs rozmícháme a necháme vychladnout.
- 2Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, vlijeme čokoládu, šálek velmi silné moka kávy, mleté mandle a škrob.
- 3Keramickou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 36-38 minut.
- 4Hotový koláč necháme chvíli odpočívat ve formě. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.