Lotrinský čokoládový koláč

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořkomléčnou čokoládu rozlámeme na kousky. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, čokoládu v ní rozpustíme, přidáme máslo, směs rozmícháme a necháme vychladnout.
  • 2
    Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, vlijeme čokoládu, šálek velmi silné moka kávy, mleté mandle a škrob.
  • 3
    Keramickou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 36-38 minut.
  • 4
    Hotový koláč necháme chvíli odpočívat ve formě. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.