Lotyšská zelná roláda
45 min.
Ingredience
- 220gramůMouka polohrubá
- 3lžičkySůl
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyCibule
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
16 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Z 200 g polohrubé mouky, 1 lžičky soli, 1 vejce, 1 lžíce másla a 150 ml mléka vypracujeme těsto, které necháme 10-15 minut odpočinout, a pak je na pomoučeném vále rozválíme na sílu 3 mm.
- 2Zelí nakrouháme a na rozpuštěné 1/2 slaniny ho bez vody s kmínem a solí podusíme. Do podušeného zelí rozklepneme 2 vejce a vmícháme 2 nasekaná na tvrdo uvařená vejce a na zbylé slanině osmaženou nasekanou cibuli. Směs dobře promícháme a na prostředku těsta z ní uděláme šišku.
- 3Těsto kolem náplně pečlivě zavineme, konce zahrneme a závin zavážeme do gázy. Roládu vaříme v osolené vodě asi 5 minut, pak ji vyndáme, sejmeme gázu, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plechu na 5 minut do silně předehřáté trouby.
- 4Hotovou roládu nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.