Lozärner Chügelipastete
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 2litryVíno bílé
- 200gramůBujón hovězí
- 300gramůTelecí plec
- 300gramůVepřové maso libové
- 50gramůMandle
- 1000gramůListové těsto
- 3lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 1kusJablka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
67 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve upečeme formu z těsta. Listové těsto vyválíme na 4 mm a vykrojíme z něj 2 kulaté placky - menší (24 cm) a větší (32 cm). Menší placku položíme na plech, propícháme vidličkou a na ni doprostřed položíme housku obalenou v hedvábném papíře na objem cca 36 cm. Přes housku položíme větší placku a okraje spojíme s okraji spodní menší placky. Ze zbylého těsta nakrájíme pruhy, kterými ozdobíme připravenou kouli z placek.
- 2Vše potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Po upečení těsto opatrně vyjmeme z trouby, odstraníme papírovou kouli zevnitř - a po vychladnutí těsto naplníme.
- 3Náplň: telecí a vepřové maso nakrájíme na kostičky a s cibulí opečeme na másle. Zalijeme bílým vínem a podusíme doměkka. Do šťávy nastrouháme jablko.
- 4Z mletého vepřového masa okořeněného majoránkou tvoříme kuličky, ty vaříme 10 minut v bujónu. Připravíme si světlou jíšku, zředíme mlékem a bílým vínem, přidáme šťávu z masa, rozinky i s alkoholem a mírně vaříme 20 minut. Přidáme podušené žampiony, masové kostky a kuličky. Vše okořeníme, zahřejeme a rozředíme smetanou a bujónem.
- 5Horkou směsí naplníme připravenou formu z těsta, povrch posypeme praženými nakrájenými mandlemi - a přiklopíme vrchním dílem těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.