Lusková polévka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.
  • 2
    Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
  • 3
    Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.
  • 4
    Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.
  • 5
    Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
  • 6
    Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.