Lusková polévka
40 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 1litrMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.
- 2Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
- 3Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.
- 4Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.
- 5Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
- 6Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.