Luštěninové knedlíky po indicku

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pomoučeném válu zpracujeme na těsto mouku, sodu, koření, nakrájené zelené chilli, lístky koriandru, máslo a špetku soli. Zalijeme trochou vody a těsto důkladně uhněteme, dokud není tuhé. Těsto rozdělíme na 6 částí, ze kterých následně uhněteme bochánky.
  • 2
    V hrnci necháme vařit slanou vodu a bochánky do něj umístíme. Po 15 minutách vyjmeme a když těsto ochladne, nakrájíme je na krajíce.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej a krajíce na něm důkladně osmahneme. Oloupanou cibuli a zázvor utřeme na jemnou pastu. Rajčata rozmixujeme a smícháme s jogurtem.
  • 4
    Na jiné pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pastu z cibule a zázvoru. Zalijeme jogurtem a necháme smažit po dobu 5 minut. Na pánev vylijeme rajčatové pyré a trochu vody a dalších 5 minut vaříme. V této omáčce necháme vařit osmahlé krajíce dalších 10 minut. Následně je vyjmeme, ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.