Luzernská postní polévka
110 min.
Ingredience
- 50gramůFazole bílé
- 150gramůBrambory
- 25litrůVoda pitná
- 40gramůTuk rostlinný
- 1litrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůKapusta růžičková
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůHrách loupaný
- 2decilitryMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
470 mg
Postup přípravy
- 1Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.
- 2Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.
- 3Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.