Luzernská postní polévka

110 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
470 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.
  • 2
    Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.
  • 3
    Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.