Maďarská nakládaná zelenina
35 min.
Ingredience
- 1kilogramPaprika zelená
- 1kilogramRajčata
- 1kusCibule červená
- 1kusZelí hlávkové bílé
- Nálev
- 1litrOcet vinný
- 1,5litryVoda pitná
- 150gramůCukr krupice
- 4lžičkySůl
- 10kusůNakládaný zelený pepř
- 1baleníZavařovací cukr
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
12 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Cherry rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Zelí omyjeme a nakrouháme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka.
- 2Do připravených zavařovacích sklenic naskládáme střídavě zeleninu.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu, vinný ocet, cukr, sůl, zelený pepř a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme zavařovací cukr a promícháme. Ještě horký nálev nalijeme do zavařovacích sklenic k zelenině. Sklenice vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.