Maďarská polévka z kapra
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 800gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
612 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.
- 2Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.
- 3Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.
- 4Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.