Maďarská polévka z kapra

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
612 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.
  • 2
    Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.
  • 3
    Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.
  • 4
    Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.