Maďarská polévka z pražené krupice
25 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůPšeničná krupice
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
444 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Na polovině sádla dozlatova opražíme krupici. Ze zbylého sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme mletou papriku, zamícháme a odstavíme z plotny. Ihned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme opraženou krupici, osolíme a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.