Maďarská roštěnka
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 400gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roštěnku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, prudce opečeme v rozehřátém sádle z obou stran, osolíme a odložíme do tepla. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, odstavíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme masovým vývarem a vrátíme zpět na oheň. Přidáme roštěnky a přiklopené dusíme do měkka.
- 2Šťávu zaprášíme moukou, povaříme 20 minut a přecedíme nebo prolisujeme skrz síto na roštěnky. Část osmažené cibule necháme na obložení roštěnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.