Maďarská roštěnka

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 3kusyCibule
    • 40gramůSádlo škvařené
    • 400gramůHovězí roštěnka vys. peč.
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, prudce opečeme v rozehřátém sádle z obou stran, osolíme a odložíme do tepla. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, odstavíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme masovým vývarem a vrátíme zpět na oheň. Přidáme roštěnky a přiklopené dusíme do měkka.
  • 2
    Šťávu zaprášíme moukou, povaříme 20 minut a přecedíme nebo prolisujeme skrz síto na roštěnky. Část osmažené cibule necháme na obložení roštěnek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.