Maďarské hovězí plátky
75 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 8gramůSůl
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyKmín drcený
- 4gramyMajoránka
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 6decilitrůVoda pitná
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce smíchané se solí.
- 2V kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme plátky z obou stran, vyjmeme a uchováme teplé. Na výpeku v kastrolu osmnažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a majoránkou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme, podlijeme vodou. Na základ vrátíme maso a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.