Maďarské řezy
75 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 130gramůMouka polohrubá
- 130gramůOřechy vlašské
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60mililitrůBrandy
- Na ozdobení
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 80gramůMandle plátky
- 100gramůPoleva čokoládová
- Na pyré
- 600gramůKaštany jedlé
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůCukr krupice
- Na vymazání plechu
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
795 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby.
- 2Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
- 3Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu.
- 4Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy.
- 5Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.