Maďarské špízy
60 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 250gramůHovězí svíčková
- 3kusyCibule
- 9gramůSůl
- 200gramůKlobása - Čabajka
- 100gramůSlanina vepřová
- 1gramChilli paprička
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
853 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oba druhy masa nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, nasolíme, opepříme. Klobásu a cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na plátky. Na špízové jehly nebo seříznuté špejle napichujeme střídavě všechny suroviny a vkládáme je do vymazaného pekáče. Hotové vyjmeme a do výpeku nasypeme malinko chilli papričky, podlijeme 1 dl vody a necháme krátce povařit. Špízy podáváme přelité hotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.