Maďarský paprikáš z telecího masa

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1000gramůTelecí plec
    • 1kusRajčata
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1kusPaprikové lusky čerstvé
    • 300mililitrůZakysaná smetana
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 25gramůSádlo škvařené
    • 1kusCibule
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
774 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody.
  • 2
    Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut.
  • 3
    Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.