Maďarský paprikáš z telecího masa
80 min.

Ingredience
- 1000gramůTelecí plec
- 1kusRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
774 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody.
- 2Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut.
- 3Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.