Madeleines
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaDroždí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
988 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme vejce s cukrem doběla, poté přidáme postupně 150g mouky a 125g rozehřátého másla. Nakonec přimícháme droždí a citronovou kůru a těsto necháme chvíli odpočinout.
- 2Troubu předehřejeme na 210C.
- 3Formu na madeleines vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do prohlubní rozetřeme vždy lžíci těsta a pečeme 10minut.
- 4Po vyjmutí z trouby madeleines ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.