Madeleines

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
988 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme vejce s cukrem doběla, poté přidáme postupně 150g mouky a 125g rozehřátého másla. Nakonec přimícháme droždí a citronovou kůru a těsto necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Formu na madeleines vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do prohlubní rozetřeme vždy lžíci těsta a pečeme 10minut.
  • 4
    Po vyjmutí z trouby madeleines ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.