Madrásská kari směs
20 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička sušená
- 25gramůKoriandr celý
- 15gramůKmín římský
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 15kusůPepř černý celý
- 1,5lžičkyZázvor mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
26 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Ze sušených chilli papriček odstraníme semena. Celé koření opražíme do tmava na suché pánvi, necháme vychladnout a rozeleme na prášek.
- 2Krátce opražíme listy muráje, umeleme a přidáme do směsi spolu se zázvorem a žlutým zázvorem. Vše dobře promícháme.
- 3V uzavřené sklenici koření vydrží 3-4 měsíce.
- 4Směs je vonná, výrazně ostrá, vhodná na okořenění pokrmů z jehněčího a vepřového masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.