Majonéza francouzská

10 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
783 mg
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
  • 2
    Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
  • 3
    Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
  • 4
    Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
  • 5
    Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
  • 6
    Na závěr smícháme 2 díly základní ochucené majonézy s 1 dílkem neslazené ušlehané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.