Majonéza francouzská
10 min.

Ingredience
- 1kusSůl
- 1šálekOlej stolní
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
783 mg
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
- 2Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
- 3Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
- 4Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
- 5Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
- 6Na závěr smícháme 2 díly základní ochucené majonézy s 1 dílkem neslazené ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.