Majoránková omáčka
30 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5hrstMajoránka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a opražíme ji do světle růžova. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody) a za stálého míchání rozvaříme na hladkou omáčku. Osolíme a povaříme 20 minut.
- 2Do omáčky přidáme rozemnutou majoránku, ještě chvíli povaříme.
- 3Omáčku podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.