Makaróny s lahůdkovou cibulkou, cherry rajčaty a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 1hrstMáta
- 2lžíceMeduňka
- 2lžíceCitrónová kůra
- 2kusyCibule lahůdková
- 500gramůRajčata Cherry
- 1kusFeferony
- Na dochucení zeleniny
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCukr třtinový
- Vařené makaróny:
- 3,5litryVoda pitná
- 320gramůBucatini 6 Agnesi
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté lístky máty, malé lístky meduňky dáme do síta a necháme okapat. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu nastrouháme tenké proužky, dáme je do misky, zalijeme je vroucí vodou a po chvilce (1 min.) je scedíme. Poté kůru ve větší misce promícháme s bylinkami. Očištěné lahůdkové cibulky nakrájíme na tenké kroužky. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a přidáme s cibulkou do mísy. Malou feferonku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, nakrájíme ji na nudličky a dáme do mísy. Zeleninu ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí, cukrem, pepřem a znovu promícháme.
- 2V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme makaróny Bucatiny a uvaříme je podle návodu al dente. Scezené těstoviny promícháme s připravenou zeleninou, rozdělíme na talíře a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.