Makaróny se šunkou a vejci

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je pokrájíme na menší kousky. Šunku nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je naměkko. Vaříme přibližně 4-5 minut. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme do mísy. Bílky posekáme nadrobno a odložíme do misky. K žloutkům přidáme práškovou hořčici, majonézu, sůl, pepř a utřeme je do hladké kašičky.
  • 3
    Přidáme zakysanou smetanu a znovu žloutky dobře promícháme. Přidáme bílky, makaróny se šunkou, zlehka promícháme, necháme v chladničce asi 10-15 minut. Salát podáváme samostatně nebo s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.