Makaróny se šunkou a vejci
40 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 250gramůŠunka uzená
- Vaječná směs
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 4kusyPečivo pšeničné běžné máslové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je pokrájíme na menší kousky. Šunku nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je naměkko. Vaříme přibližně 4-5 minut. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme do mísy. Bílky posekáme nadrobno a odložíme do misky. K žloutkům přidáme práškovou hořčici, majonézu, sůl, pepř a utřeme je do hladké kašičky.
- 3Přidáme zakysanou smetanu a znovu žloutky dobře promícháme. Přidáme bílky, makaróny se šunkou, zlehka promícháme, necháme v chladničce asi 10-15 minut. Salát podáváme samostatně nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.