Maková bábovka
65 min.
Ingredience
- 50gramůMák mletý
- 4lžíceMed včelí
- 10gramůCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Mák jemně umeleme, dáme ho do nižšího hrnce s mlékem, přidáme med a vanilkový cukr a směs za občasného míchání krátce vaříme.
- 2V míse utřeme do pěny 150g másla, cukr, sůl a vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme smetanu a promícháme.
- 3Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní polovinu těsta, na ni dáme uvařený mák a pak nalijeme druhou polovinu těsta.
- 4Bábovku pečeme přibližně 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečenou necháme ve formě zchladnout a pak ji opatrně vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.