Maková bábovka

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mák jemně umeleme, dáme ho do nižšího hrnce s mlékem, přidáme med a vanilkový cukr a směs za občasného míchání krátce vaříme.
  • 2
    V míse utřeme do pěny 150g másla, cukr, sůl a vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme smetanu a promícháme.
  • 3
    Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní polovinu těsta, na ni dáme uvařený mák a pak nalijeme druhou polovinu těsta.
  • 4
    Bábovku pečeme přibližně 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečenou necháme ve formě zchladnout a pak ji opatrně vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.