Maková omáčka
40 min.
Ingredience
- 1kusHřebíček
- 200gramůMák mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 1litrMléko polotučné
- 2lžícePerník
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
52 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
20 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Umeleme najemno mák a dáme vařit do mléka.
- 2Přidáme dle chuti cukr případně med, 2 lžíce nastrouhaného perníku, špetku skořice, hřebíček a citronovou kůru.
- 3Makovou omáčku podáváme horkou ke vdolkům nebo místo krému k buchtičkám. Rovněž je výborná na přelití švestkových či kynutých knedlíků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.