Maková roláda
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- maková náplň
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 150gramůMák mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Příprava náplně: V mléce rozmícháme cukr, marmeládu a vše povaříme. Do vroucí směsi přidáme mletý mák, znovu chvíli povaříme a odstavíme z plotny. Žloutky s cukrem a horkou vodou mícháme do zhoustnutí. Přisypeme hladkou a hrubou mouku, zamícháme a nakonec k těstu přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme. Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a rychle upečeme. Upečený korpus ještě na plechu potřeme připravenou nádivkou a ihned srolujeme do rolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.