Makové koláčky
60 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 30gramůMandle plátky
- Náplň
- 250gramůMák mletý
- 125mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMarmeláda rybízová
- 50gramůČokoláda na vaření
- 1špetkaSkořice mletá
- 50gramůCukr moučkový
- Těsto
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 35gramůDroždí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Na kvásek smícháme 3 lžíce vlažného mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Promícháme a necháme vykynout.
- 2Mouku mírně osolíme, přidáme vykynutý kvásek, rozehřáté vlahé máslo, zbytlé mléko se dvěma rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto.
- 3Povrch těsta posypeme zlehka moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě.
- 4Maková náplň: Mléko ohřejeme, přidáme džem, cukr, čokoládu, skořici a umletý mák. Vše chvíli povaříme.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, zakulatíme je a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 6Po vykynutí do koláčků vymáčkneme důlek, naplníme připravenou nádivkou a ozdobíme plátky mandlí.
- 7Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.