Makové koláčky

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na ozdobu
    • 30gramůMandle plátky
  • Náplň
    • 250gramůMák mletý
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 50gramůMarmeláda rybízová
    • 50gramůČokoláda na vaření
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 50gramůCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kvásek smícháme 3 lžíce vlažného mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Promícháme a necháme vykynout.
  • 2
    Mouku mírně osolíme, přidáme vykynutý kvásek, rozehřáté vlahé máslo, zbytlé mléko se dvěma rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto.
  • 3
    Povrch těsta posypeme zlehka moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě.
  • 4
    Maková náplň: Mléko ohřejeme, přidáme džem, cukr, čokoládu, skořici a umletý mák. Vše chvíli povaříme.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, zakulatíme je a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 6
    Po vykynutí do koláčků vymáčkneme důlek, naplníme připravenou nádivkou a ozdobíme plátky mandlí.
  • 7
    Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.