Makové košíčky
115 min.
Ingredience
- 200gramůMouka špaldová
- 50gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 150mililitrůVoda pitná
- 220mililitrůMléko sójové
- 1špetkaHřebíček mletý
- 3lžíceMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMák mletý
- 50gramůMouka sójová odtučněná
- 200gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaPomerančová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet.
- 2Mezitím si připravíme náplň.
- 3Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med.
- 4Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut.
- 5Podáváme vychladlé jako moučník.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.