Makové lívance se šípkovou marmeládou
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůMák mletý
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMarmeláda šípková
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, mletý mák, strouhanku, citronovou kůru, skořici a 2 žloutky. Vše dobře promícháme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 90 minut. Lívancovou pánev zahřejeme, potřeme máslem a do každé jamky vlijeme trochu těsta. Lívance zvolna smažíme po obou stranách. Usmažené lívance potřeme šípkovou marmeládou a podáváme. Můžeme je mírně pocukrovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.