Makové lívance se šípkovou marmeládou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, mletý mák, strouhanku, citronovou kůru, skořici a 2 žloutky. Vše dobře promícháme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 90 minut. Lívancovou pánev zahřejeme, potřeme máslem a do každé jamky vlijeme trochu těsta. Lívance zvolna smažíme po obou stranách. Usmažené lívance potřeme šípkovou marmeládou a podáváme. Můžeme je mírně pocukrovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.