Makovec s jablky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku spolu s kypřícím práškem prosijeme do misky, přidáme vanilkový cukr, cukr moučku, mletý mák, neoloupaná, nastrouhaná jablka. Všechny suroviny zalijeme mlékem, rozklepneme vejce a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Připravenou směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde při střední teplotě pečeme moučník přibližně 30 minut.
  • 3
    Upečený makovec vytáhneme z trouby, hned potřeme džemem a necháme vychladnout.
  • 4
    Zatím připravíme čokoládu. Do teflonové pánvičky dáme na kostky nakrájenou Heru, přidáme nalámané kousky čokolády a občasným mícháním na mírném ohni čokoládu rozpustíme.
  • 5
    Vezmeme vychladlý koláč, potřeme čokoládou a necháme ji na chladném místě ztuhnout. Hotový makovec nakrájíme na úhledné čtverce nebo trojúhelníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.