Makovec s jablky
50 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 200gramůMák mletý
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůJablka
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 60gramůStrouhanka
- 200gramůDžem meruňkový
- 100gramůČokoláda na vaření
- 30gramůHera
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Mouku spolu s kypřícím práškem prosijeme do misky, přidáme vanilkový cukr, cukr moučku, mletý mák, neoloupaná, nastrouhaná jablka. Všechny suroviny zalijeme mlékem, rozklepneme vejce a vše důkladně promícháme.
- 2Připravenou směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde při střední teplotě pečeme moučník přibližně 30 minut.
- 3Upečený makovec vytáhneme z trouby, hned potřeme džemem a necháme vychladnout.
- 4Zatím připravíme čokoládu. Do teflonové pánvičky dáme na kostky nakrájenou Heru, přidáme nalámané kousky čokolády a občasným mícháním na mírném ohni čokoládu rozpustíme.
- 5Vezmeme vychladlý koláč, potřeme čokoládou a necháme ji na chladném místě ztuhnout. Hotový makovec nakrájíme na úhledné čtverce nebo trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.