Makovec s kandovaným ovocem
75 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené
- 120gramůMouka polohrubá
- 240gramůMák mletý
- 450gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 45gramůKypřicí prášek do pečiva
- 15gramůSkořice mletá
- 25gramůCitronová kůra
- 10gramůHřebíček
- 30gramůTuk
- 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 80gramůKandované ovoce
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
8 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
- 3Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.
- 4Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.