Makovec s kandovaným ovocem

75 min.
Slovensko

Ingredience

    • 600gramůBrambory vařené
    • 120gramůMouka polohrubá
    • 240gramůMák mletý
    • 450gramůCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 45gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 15gramůSkořice mletá
    • 25gramůCitronová kůra
    • 10gramůHřebíček
    • 30gramůTuk
    • 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 80gramůKandované ovoce
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
8 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
  • 3
    Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.
  • 4
    Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.