Makovka

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    V misce utřeme rozdrobené droždí s trochou cukru, přidáme lžíci vlažného mléka a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, zbylým cukrem, strouhanou citronovou kůrou. Rozpuštěným máslem, žloutkem a vykynutým kváskem. Mléka přidáme tolik, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
  • 4
    Z vykynutého těsta vyválíme válečky, z nich upleteme delší housky. Poté je smotáme do „klubíčka“, klademe na plech a necháme ještě alespoň 20 minut kynout.
  • 5
    Před pečením makovky potřeme rozšlehaným vejcem a silně posypeme mákem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme, až jsou makovky zlaté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.