Makovník

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2036 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
425 g
Vláknina
10 g
Cukr
350 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu zahřejeme na 150 °C.
  • 2
    Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné, máslo rozehřejeme.
  • 3
    V misce smícháme rozdrobené droždí s trochou cukru, mouky a mléka a necháme vzejít.
  • 4
    Do mísy vsypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vzešlý kvásek, rozšlehané vejce, rozpuštěné vlažné máslo a tolik mléka, abychom vypracovali hladké těsto, které se nelepí.
  • 5
    Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout na teple.
  • 6
    V mezičase připravíme náplň. Dobře promícháme mletý mák s cukrem a mlékem.
  • 7
    Vykynuté těsto rozválíme, potřeme olejem, potřeme náplní a zarolujeme. Roládu dáme na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 – 30 minut.
  • 8
    Vychladlé krájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.