Makovo-ovesné lívance
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMák mletý
- 5lžicOvesné vločky
- 1lžíceMouka špaldová
- 100lžicOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na polití
- 100mililitrůSirup javorový
- Na smažení
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1946 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
204 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse pečlivě promícháme kysanou smetanu s mlékem, rozšlehanými vejci, solí, medem, olejem, vločkami, mletým mákem a moukou s kypřicím práškem.
- 2Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, poté na vymaštěném lívanečníku postupně smažíme lívance z obou stran dozlatova.
- 3Lívance podáváme přelité javorovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.