Makový koláč pro celiatiky
105 min.
Ingredience
- 140gramůCukr krystal
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůČokoláda na vaření
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 140gramůOřechy lískové
- 1lžičkaHřebíček
- 3gramySkořice mletá
- 4lžíceDžem jahodový
- Poleva
- 250gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceKakao
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
10 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Cukr, žloutky, strouhanou čokoládu s citrónovou kůrou utřeme do husté pěny. Potom vmícháme citrónovou šťávu s mletým hřebíčkem a skořicí. Potom opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků s umletým mákem a mletými oříšky.
- 2Tuto hmotu dobře promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, a pečeme asi 45 minut v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme podélně, promažeme jahodovým džemem a znovu spojíme. Povrch koláče polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Koláč servírujeme jako svačinu dětem nebo jako pohoštění, studený.
- 3Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, ve které rozmícháme cukr a kakao.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.