Makový koláč pro celiatiky

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
10 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, žloutky, strouhanou čokoládu s citrónovou kůrou utřeme do husté pěny. Potom vmícháme citrónovou šťávu s mletým hřebíčkem a skořicí. Potom opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků s umletým mákem a mletými oříšky.
  • 2
    Tuto hmotu dobře promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, a pečeme asi 45 minut v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme podélně, promažeme jahodovým džemem a znovu spojíme. Povrch koláče polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Koláč servírujeme jako svačinu dětem nebo jako pohoštění, studený.
  • 3
    Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, ve které rozmícháme cukr a kakao.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.