Makový koláč s cukrovou polevou
60 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůCukr moučkový
- 8kusůVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůCukr krupice
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMák mletý
- 100gramůOřechy vlašské
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- Cukrová poleva
- 200gramůCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
64 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
8 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Měkké máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky, přisypeme moučkový a vanilkový cukr a dobře vyšleháme, přidáme žloutky, mák, pomleté ořechy, strouhanku s kypřícím práškem a vše promícháme. Z bílku a cukru krupice vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do máslové směsi.
- 2Plech vymažeme 10 g másla, posypeme hrubou moukou, vylijeme připravené těsto, plech vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, polijeme cukrovou polevou, necháme v lednici zatuhnout a nakrájíme na úhledné čtverce, které aranžujeme na dezertní talíře.
- 3Cukrová poleva: Cukr, vodu a rozehřátý tuk dáme do misky a třeme tak dlouho dokud poleva nezhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.