Makový koláč s třešněmi a mandlemi
50 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 170gramůCukr moučkový
- 170gramůMák mletý
- 70gramůMandle
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůCukr vanilka
- 0,25kusCitrony
- 0,25kilogramTřešně
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, kůru a šťávu z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme jemně umletý mák, nadrobno nasekané mandle, skořici, zrnko tlučeného nového koření a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe třešněmi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.