Makový pudink
60 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 100gramůMák mletý
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 3špetkyHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh. Přidáme moučkový cukr, hrubou mouku, mletý mák, skořici, hřebíček a vlažné máslo. Vše zlehka promícháme.
- 2Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou a uzavřeme. Formu vložíme do nádoby s vařící vodou a pudink uvaříme.
- 3Uvařený pudink opatrně vyklopíme z formy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.