Makový srnčí hřbet
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůCukr moučkový
- 200gramůMák mletý
- 2kusyCukr vanilka
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse mícháme žloutky s moučkovým cukrem asi 20 minut. Přisypeme mletý mák, 1 vanilkový cukr a hrubou mouku. Vše zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
- 3Upečený a vychladlý moučník poprášíme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.