Makový srnčí hřbet

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse mícháme žloutky s moučkovým cukrem asi 20 minut. Přisypeme mletý mák, 1 vanilkový cukr a hrubou mouku. Vše zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
  • 3
    Upečený a vychladlý moučník poprášíme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.