Makový točený koláč

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 1špetkaSůl
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 50gramůCukr krupice
    • 42gramůDroždí
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1baleníNáplň maková
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, sůl, skořici, vanilkový cukr, citronovou kůru a 25g cukru. Ve vlažném mléce rozpustíme zbylý cukr a rozdrobíme droždí. Necháme chvíli stát. Kvásek přidáme spolu se změklým máslem k mouce a vypracujeme těsto. Poprášíme je moukou a necháme kynout.
  • 2
    Makovou náplň připravíme podle návodu.
  • 3
    Z těsta vyválíme obdélník a potřeme jej bílkem. Na těsto rozprostřeme makovou nádivku a nakrájíme pruhy široké asi 5cm.
  • 4
    Rozevírací kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Jeden pruh stočíme a umístíme do středu formy, postupně obtáčíme všechny pruhy. Necháme ještě 15 minut kynout.
  • 5
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.