Makový točený koláč
85 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1baleníNáplň maková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, sůl, skořici, vanilkový cukr, citronovou kůru a 25g cukru. Ve vlažném mléce rozpustíme zbylý cukr a rozdrobíme droždí. Necháme chvíli stát. Kvásek přidáme spolu se změklým máslem k mouce a vypracujeme těsto. Poprášíme je moukou a necháme kynout.
- 2Makovou náplň připravíme podle návodu.
- 3Z těsta vyválíme obdélník a potřeme jej bílkem. Na těsto rozprostřeme makovou nádivku a nakrájíme pruhy široké asi 5cm.
- 4Rozevírací kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Jeden pruh stočíme a umístíme do středu formy, postupně obtáčíme všechny pruhy. Necháme ještě 15 minut kynout.
- 5Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.