Makrela dušená na jogurtu
65 min.
Ingredience
- 1000gramůMakrela obecná
- 2kusyCibule
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 250gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jednu cibuli rozemeleme, smícháme se zázvorem, chilli kořením, kmínem a horkým kořením. Směsí důkladně potřeme očištěné ryby. Vložíme je do rozšlehaného jogurtu, smíchaného s nasekanými feferonkami a necháme cca 60 minut odpočinout.
- 2Druhou cibuli rozkrájíme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme ryby i s jogurtem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.