Makrela na maďarský způsob
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůSůl
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůRajčata
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1000gramůMakrela obecná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Makrely omyjeme a nakrájíme na porce.
- 2Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme.
- 3Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka.
- 4Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.