Makrela na paprice

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
534 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.