Makrela na paprice
45 min.

Ingredience
- 80gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1000gramůMakrela obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
534 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.