Makrela na žampionech
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 80gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1000gramůMakrela obecná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
295 mg
Cukr
396 mg
Postup přípravy
- 1Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme.
- 2Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání přidáme máslo, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zastříkneme vodou.
- 3Do podušených žampionů vložíme porce makrely a dodusíme doměkka.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.